Akoestiek

Advies voor akoestisch comfort

Akoestische isolatie is vandaag net zo belangrijk als thermische isolatie. De gebruikers van een woning, bedrijfsgebouw of kantoor willen namelijk niet alleen in aangename temperaturen kunnen leven en werken, ze willen dat ook zonder geluidshinder kunnen doen.

De gepaste maatregelen nemen om omgevingslawaai buiten te houden of geluiden in het gebouw te dempen is dan ook een discipline op zich. En daarbij is de ondersteuning van een gespecialiseerd akoestisch studiebureau essentieel.

Akoestisch advies op maat

Bij Studibo kunnen we op het gebied van akoestiek rekenen op Bureau De Fonseca. Met 13 medewerkers is dit in 2003 opgerichte ingenieursbureau uit Grimbergen een echte specialist op het vlak van akoestische en geluidsisolatie.

Voor elk akoestisch project wordt vertrokken van dezelfde vraag: hoe kunnen we het akoestische comfort in een gebouw optimaliseren? Ongeacht of het gaat om een residentieel gebouw, een school, een publiek gebouw, een kantoor, een sportcentrum, een restaurant, een discotheek of een meeting room. Ook omgevingsgeluid afkomstig van het verkeer en trillingen in woon- en werkomgevingen is een onderdeel van de expertise van De Fonseca.

Tegelijk zoeken we naar oplossingen die de productiviteit verzekeren en fysieke en mentale ongemakken terugdringen (stress en slaapstoornissen bijvoorbeeld).

Bij de uitwerking van akoestische projecten houden we ook altijd rekening met de geldende geluidsnormen en vereisten op het vlak van akoestische isolatie.

Totaalservice om ruimteakoestiek te verbeteren

Onze gespecialiseerde akoestische ingenieurs staan in voor een totaalservice:

  • Ze brengen de bestaande akoestische situatie in kaart
  • Ze voeren akoestische metingen en berekeningen uit van geluidsniveaus, trillingen, interne en externe geluidsbronnen ā€¦
  • Ze bereiden een akoestisch ontwerp voor
  • Ze stellen wand- en plafondoplossingen voor die geluidsabsorptie en geluidsisolatie optimaliseren
  • Ze begeleiden de implementatie van de voorgestelde akoestische maatregelen

Meer over onze expertise in bouwakoestiek vind je op de website van Bureau De Fonseca.

Ontdek hoe onze gebundelde expertise zorgt voor maximale ontzorging.