BREEAM

BREEAM

BREEAM is vandaag een essentieel onderdeel binnen het duurzaamheidsverhaal van grote bedrijven. Het BREEAM-certificaat bewijst dat een gebouw op een duurzame manier werd gebouwd. Onze assessoren hebben ruime ervaring en kregen de juiste opleiding om bouwheren te begeleiden in hun weg naar duurzaam gebouwbeheer.

Wat is BREEAM?

BREEAM is wereldwijd de toonaangevende methode voor het beoordelen van de duurzaamheid van gebouwen. Om de BREEAM-certificering te behalen, wordt een gebouw aan de hand van verschillende milieuaspecten doorgelicht: energie, afval, water, transport, materialengebruik, enz. Dat gebeurt onder meer met levenscyclusanalyses (LCA), dynamische simulaties en haalbaarheidsstudies.

BREEAM staat voluit voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Deze van oorsprong Britse methode vindt de laatste jaren ook België steeds meer ingang.

BREEAM New Constructions en BREEAM In-Use

Het BREEAM-certificaat kan zowel aan nieuwe gebouwen (BREEAM New Constructions) als aan bestaande gebouwen (BREEAM In-Use) toegekend worden.

Voor beide gebouwtypes heeft Studibo opgeleide assessoren in huis die een professionele BREEAM-audit kunnen uitvoeren. Tijdens dit assessment voeren ze alle studies uit die nodig zijn om het BREEAM-certificaat te halen. Tegelijk begeleiden ze u doorheen dit vaak pittige traject: van de ontwerpfase over de opvolging op de werf tot na de oplevering.

Bij bestaande gebouwen (In-Use) besteden we bij de analyse bijzondere aandacht aan het geven van advies om de minpunten op te lossen.

Ontdek hoe onze gebundelde expertise zorgt voor maximale ontzorging.