Technieken

Technische studies

Studibo is via studiebureau RaCo expert in het dimensioneren, uittekenen en begeleiden van HVAC-installaties, sanitair, elektriciteit, data, ventilatie en verlichting. Doordat wij alle technieken al in de ontwerpfase in detail uitwerken en berekenen, wint u aan efficiëntie tijdens de uitvoeringsfase.

Technieken zijn alomtegenwoordig – en in steeds grotere mate – in zowel huizen en appartementen als in industriële gebouwen, winkels, kantoorcomplexen en scholen. Voor elk van deze projecten voeren onze ingenieurs betrouwbare en gedetailleerde berekeningen op maat uit.

Naast de uitwerking in 3D en BIM staan we ook in voor begeleiding en advies en voeren we controles uit op de werf.

Dimensionering met dynamische simulaties

De regels op het vlak van isolatie en luchtdichtheid worden steeds strenger. Te veel isoleren of te weinig verluchten kan echter leiden tot comfortproblemen zoals oververhitting. Koeling is daarom vandaag even belangrijk als verwarming. HVAC-technieken bieden antwoorden op dit vlak, maar hoe zorgt u ervoor dat deze niet alleen in de ontwerpfase maar ook in de gebruiksfase voor het gewenste resultaat zorgen?

Ons antwoord is gebaseerd op dynamische simulaties. Daarbij werken we op basis van externe factoren (zon, buitentemperatuur), interne factoren (gebruikers, verlichting, toestellen) en de gebouwschil (materialen, opbouw, ramen, HVAC) verschillende scenario’s uit die over een volledig jaar bepalen waar en wanneer welke binnentemperatuur bereikt zal worden. Deze berekeningen vormen op hun beurt de basis om uw HVAC-installaties zo duurzaam en zo efficiënt mogelijk te dimensioneren (of ze te optimaliseren).

Dynamische simulaties zijn dan ook een uitstekende tool om gebouwen slim te ontwerpen en overinvesteringen in HVAC te vermijden.

Ontdek hoe onze gebundelde expertise zorgt voor maximale ontzorging.